Stockholms
Medicinska
Yogaklinik

 

yoga  
Forskning Kontakt
meditation

Yoga på jobbet

Tempot ökar ständigt i samhället. Det ställs högre krav på kompetens, tillgänglighet och stresstålighet. Samtidigt är det många som inte mår bra av det snabba tempot och vi ser en tydlig ökning av hjärtproblem, utmattningssjukdomar och ökad medicinering mot ohälsa.  

Naturligtvis vore det bra om vi kunde reducera stressen och dra ner på tempot. I viss utsträckning går det – men vi måste också lära oss att leva med ökad stress i vardagen och behöver stärka vår förmåga att hantera den.

Yoga på jobbet – ett bra sätt att hantera stress.
Regelbunden yogaträning stärker mätbart vår förmåga att hantera stress. Detta har påvisats i ett antal studier, både i Sverige och internationellt. Yogaland leder föredrag och introduktioner på arbetsplatsen och en kombination av förebyggande och rehabiliterande yogagrupper terminsvis som visat sig ge tydliga effekter på deltagarna.

Terminskurs - Allmän & Rehab
För djup effekt och kontinuitet i yogautövandet är terminskurs ett bra sätt att yoga. Vi kommer då till era lokaler och leder friskvårdskurser i yoga som sträcker sig över höst- eller vårterminen. Kursens tema kan vara generellt och i förebyggande syfte eller arbeta med rehabilitering för specifika grupper, såsom rygg, hjärta etc. Se även Rehabyoga.

Föredrag & Introduktion
Föredraget är ett utmärkt sätt att få en introduktion till vad yoga och meditation är och hur det känns att träna yoga. Deltagarna får förutom teoretisk föreläsning även själva prova på att göra yoga sittande på stolar för att bilda sig en uppfattning om hur yoga fungerar i praktiken.
De yogiska föredragen är populära inslag på mässor, konferenser, workshops, seminarier, jubileer och många andra sammanhang.

En dag med yoga - En annorlunda upplevelse
Ärligt talat, hur många seminarier och workshops har du varit på som du verkligen kommer ihåg? Under en hel- eller halvdag med yoga varvar vi yoga, föreläsning, närvarotekniker med grupparbeten - där alla deltar även de som inte brukar säga något alls. Du gör konkreta framsteg i ditt arbete samtidigt som det är en möjlighet att kliva ur invanda roller, få en stunds andrum och bara vara. Det är här som de stora förändringarna sker och utvecklingen tar fart. Välj mellan följande teman: Kreativitet, hälsa, stress, frisk rygg, för hjärtat, effektivitet och samarbete för att nämna några. Samtliga deltagare får med sig yogapass och avslappningstekniker. CD-skiva med yogaövningar kan även ordnas.   

Så här kan din dag se ut:
En dag med yoga inleds med ett mjukt och välgörande yogapass. När kroppen vaknat till och sinnet stillat sig är det dags för frukost. Efter frukost provar vi på en kortare teknik för att komma i kontakt med kroppen. Därefter följer en föreläsning om hur människan fungerar i relation till dagens tema och tid ges för frågor och kortare diskussion. Föreläsningen avslutas med en medvetandeteknik och från det stilla, tysta tillstånd som skapas ställs en av de frågor man samlats för att finna svar på. I detta djupa avslappnade tillstånd funderar var och en på frågan och uppmanas efter en stund att skriva ner sina svar och sina idéer. Vi går rummet runt varvid deltagarna en och en berättar om vad de kommit fram till och förslagen skrivs ner av mig på storblock eller tavla så att alla kan ta del av dem. Vi funderar på ännu en frågeställning om tid finns.

När vi kommit så här långt brukar det vara dags för att inta en god lunch. Blocket efter lunch börjar med en gemensam promenad med avslappningsteknik om vädret tillåter. Under resten av eftermiddagen fortsätter vi att varva föreläsning, grupparbete och medvetandetekniker. Vid dagens slut får deltagarna med sig yogapass, en sammanställning av de olika tekniker för att stilla sinnet som vi provat under dagen. Med dig tillbaks till verkligheten får du även resultaten från grupparbetet. 

Kursfakta:
Deltagarna får under hel- eller halvdag med yoga ett antal konkreta yogiska verktyg för att effektivt hantera sin vardag på ett bättre sätt. Däribland det yogapass vi gör och smidiga avslappningsövningar att få in i vardagen. CD-skivor med yogaövningar kan ordnas till samtliga deltagare.

För mer information och bokning - kontakta Yogaland på telefon eller vi mail se under "Kontakt"-fliken.

I gott sällskap
Sedan våren 1996 har mer än 30.000 personer, personal och ledningsgrupper, på mer än 250 av Sveriges största och mest välkända arbetsplatser haft yoga på jobbet.

K