Stockholms
Medicinska
Yogaklinik

 

yoga  
Forskning Kontakt
ong.jpg

Medicinsk Yoga i rehabiliterande syfte

Har Du ont i ryggen eller nacken? Problem med magen? Stressad? Sover Du dåligt? Har du varit med om en större operation eller olycka och behöver hjälp med att komma tillbaks till kraft och ork? Är Du sjukskriven helt eller delvis eller är du tillbaka på jobbet igen?

Yoga är med sitt holistiska synsätt på människan en kraftfull, djupverkande metod att skapa och återskapa hälsa på alla plan, fysiskt, mentalt och emotionellt. Den Medicinska yogan kommer ur den klassiska Kundaliniyogan som med sina 8000 olika pass och meditationer är en bred, komplett, ursprunglig yogaform med rötter inom den tantriska traditionen, det äldsta yogasystem människan känner till.

Medicinsk Yoga har flera enkla, mycket kraftfulla terapeutiska program för dig med speciella behov och olika besvär. Dessa program har testats i svenska forskningsprojekt bl.a. i Karolinska Institutets och Danderyds sjukhus regi. Programmen har introducerats för tiotusentals anställda på flera hundra stora arbetsplatser och används sedan 2004 på Astra-Zeneca vid rehabilitering av sjukskriven personal.

Hur går det till?
När vi gör Medicinsk Yoga för rehabilitering arbetar vi inte med traditionella yogapass utan med mjuka rörelser, koncentration, andning m.m. Avspänning och meditation är alltid integrerade delar av programmen.

Varje deltagare får en CD-skiva som stöd för de hemuppgifter som ska göras till veckan därpå.  Vi gör yoga och meditationer som stärker kropp och sinne samt öppnar upp så att energi kan börja flöda fritt igen. Vi går igenom vad stress är och hur det påverkar oss och vad deltagaren kan gör för att undvika det i vardagen och i framtiden.

Vem kan delta?
Eftersom yogan alltid utgår från dig och dina behov eller besvär så kan du vara med och delta oavsett hur stel, orörlig, trött eller sjuk du känner dig. Det finns alltid någon aspekt av programmen som du kan göra. Ett ordspråk inom Kundaliniyogan säger att det räcker med att du lutar dig åt rätt håll i en övning för att få effekt av den. Så länge du gör så gott du kan i övningarna får du också maximal effekt utifrån dina förutsättningar just nu.

Kurs i Medicinsk Rehabyoga
7 tillfällen för dagar och tider se yogakurser.
Pris: 1500:- Kursmaterial med CD-skiva ingår.

Vi kan även komma till ditt företag och hålla rehabyogakurser, se yoga på jobbet eller kontakta oss för mer info.

Enskild session i Medicinsk Rehabyoga
Om du har någonting du behöver komma tillrätta med när det gäller dig själv och din hälsa kan du boka in en enskild terapeutisk session. Vi tittar då på de underliggande energimässiga obalanserna bakom, grundorsakerna till ditt problem och du får lära dig specifik yoga och meditation för att återskapa energibalans igen.
En terapisession är 90-120 minuter.
Pris: 900 kr för första sessionen. 600 kr vid återbesök. För företag tillkommer moms.

Referenser
• Sedan 2004 remitterar läkare, sjukgymnaster, beteendevetare och andra på Hälsocenter på AstraZeneca sjukskriven personal på företaget till Medicinsk Rehabyoga.
• Friskvårdsenheten på Karolinska Institutet använder regelmässigt Rehabyogaprogram i förebyggande syfte på institutets personal.
• Deltagarna i Axelssons Friskvårdskonsultutbildningar får sedan 2004 inom ramen för sin utbildning lära sig grunderna i Medicinsk Yoga.
• Sedan 2007 forskar Danderyds sjukhus löpande på Medicinsk Yoga vid hjärtinfarkt och andra typer av hjärtproblem.

För ytterligare studier kring yoga och hälsa klicka här!