Stockholms
Medicinska
Yogaklinik

 

yoga  
Forskning Kontakt

spa

gott

testund

singingbowls

meditation

YOGALAND DAY SPA

Unna dig en stunds avkoppling, egen tid, en stund att bara vara och njuta av livets goda. Upplev unika holistiska behandlingar för avslappning och läkande eller få enskild konsultation om din hälsa och livsväg. Varmt välkommen till Yogaland Day Spa!

Ordet Spa är en förkortning av uttrycket Salus Per Aqua, som betyder 'hälsa genom vatten'. Vi är stolta att kunna erbjuda kurbad, solo eller med sällskap i vårt spabad. Välj muskelavslappnande salter eller skumbad med aromaterapi. Vi har många olika lyxiga behandlingar som ger dig total avslappning till både kropp, sinne och själ.

Bokar gör du på tomas@yogaland.se eller 0708 432 780. Bokad tid måste avbokas senast dagen innan annars sker debitering. Vid fakturering till företag tillkommer moms på angivna priser.
Varmt välkommen!

Behandlingar
Spa massagebad
Klangmassage
Klassisk Massage
Yogamassage
Yogisk healing – Sat Nam Rasayan
Chakrabalansering
Shamanskt helande
Reiki
Privat yogalektion
Yogaterapeutisk konsultation
Livscoach

Boka tid

Spa massagebad
Sjunk ner i vårt rymliga bubbelbad och låt vardagens bekymmer flyta iväg, helt solo eller i sällskap med din käresta. 22 vatten- och luftjets masserar bort spänningarna. Välj mellan flera olika badsalter, skum och aromaterapi. Spabadet har även ljus- och färgterapi s.k. kromoterapi där rena färger stämmer sinnets frekvens till harmoni.

395 kr för en timme solo, 495 kr för två personer.

Boka tid


Klangmassage - djupavslappning med tibetanska klangskålar
Klangmassage är en teknik för djupavslappning och återhämtning. Behandlingen sker genom att klangskålar placeras runt om och på klienten som ligger bekvämt på mage eller rygg. De subtila vibrationerna från skålarna masserar kroppen mjukt och den spröda, ljuva klangen leder klienten in i ett djupt avslappnat och meditativt tillstånd. Bra mot olika former av spänningar och muskelvärk.

60 min - 595 kr

Boka tid

Klassisk massage
Med knådningar och tryck bearbetar massören de olika musklerna. Massagen löser upp spänningar i kroppen samt ger en skön avslappning. För att hålla borta trötthet och smärta i kroppen är regelbundna besök hos massören bra. Vid en serie behandlingar har massagen en terapeutisk effekt. Massagen bidrar till lugn, avslappning och ökar välbefinnandet samt rörligheten. Passar alla!

30 min halvkroppsmassage 395 kr eller 695 kr med spabad 1 timme
50 min helkroppsmassage 595 kr eller 895 kr med spabad 1 timme

Boka tid

Yogisk healingmassage
Detta är en speciell form av healingmassage som introducerades i väst av yogamästaren Yogi Bhajan. Hela kroppen gås igenom för att sätta igång energiflödet och kroppens naturliga läkning. Massagen görs utan olja, med mjuka kläder på sig. Massagen skiljer sig från traditionell muskelmassage och påverkar kroppen på flera olika plan.

Med yogans mångtusenåriga kunskap om kropp och själ går massagen systematiskt igenom kroppens olika energibanor och energicentran, körtelsystem, olika inre organ, muskler och leder. Den yogiska healingmassagen är en skön, djupverkande massage för både kropp och själ. Eftersom massagen som är kraftfull kan det vara skönt att kunna ta det lugnt en stund efteråt med fortsatt vila. Tillstånd som huvudvärk, rygg- och nackproblem, samt stela och smärtande muskler kan med fördel behandlas. Vid en serie massagebehandlingar har massagen en terapeutisk effekt.

30 min 395 kr eller 695 kr med spabad 1 timme
50 min 595 kr eller 895 kr med spabad 1 timme
90 min 895 kr med guidad djupavslappning och meditation eller 1195 kr med spabad 1 timme.

Boka tid

Yogisk healing och avslappning - Sat Nam Rasayan
Sat Nam Rasayan ger dig djup avslappning både till kropp och själ. Stress och spänningar reduceras, obalanser ges en chans att läka ut och du får möjlighet att komma i sann kontakt med dig själv.

Sat Nam Rasayan är en urgammal avslappningsteknik med rötter i Indien och Tibet och med djup förankring i Kundaliniyoga-traditionen. Sat Nam Rasayan förmedlades tidigare enbart från mästare till elev. I dag utövas den öppet av människor över hela världen. Sat Nam Rasayan betyder "djup gudomlig avslappning" som sker genom det neutrala medvetandetillstånd som i Sat Nam Rasayan kallas för "the sacred space". Där finns inte något värderande eller dömande, sinnet stillas och avslappning uppnås.

Under själva behandlingen ligger du ner, fullt påklädd under en filt och bara vilar. Behandlaren sitter lugnt och stilla bredvid dig i tystnad och djup meditation. Efter behandlingen får du med dig en meditation, en övning eller liknande att fortsätta med hemma, som ett stöd på vägen mot hälsa och balans.

45 min – 450 kr

Boka tid

Chakrabalansering
Chakrabalansering innebär en balansering av kroppens sju stora chakra. Alla obalanser, både fysiska och psykiska visar sig i vårt energisystem. Balans i chakrasystemet ger livskraft och hälsa, får dig att må bra, löser spänningar och gör dig medveten om blockeringar och begränsningar. Rekommenderas vid alla former av obalans.

Ordet chakra betyder hjul eller livshjul. Läran om chakrasystemet kommer från Indiens yogatradition och är flera tusen år gammal. Enligt traditionen beskrivs chakrana som energicentraler längs ryggraden.

När vi mår bra och i balans så flödar vår energi, mår vi dåligt eller är sjuka så kan vi känna det i chakrasystemet, energin står stilla. Alla obalanser kan kännas i chakrasystemet. Under behandlingen vilar du bekvämt med kläder på och gärna en tunn filt över dig.

45 min - 450 kr

Boka tid

Shamanskt helande
De shamanska teknikerna för helande är den äldsta och mest globalt utbredda tekniken för botgörande i världen. Även om den i vårt samhälle är relativt sällsynt och få är insatta i dess världsbild, så finns den ändå kvar och är verkningsfull. Under behandlingen får du en kortfattad beskrivning av core shamanismen enligt Michael Harner och behandlaren utför sedan en trumresa för att finna råd och bot, där du ligger bredvid och bara vilar. De shamanska teknikerna kan råda bot på kroppsliga, mentala och själsliga problem, på livssituationer och belägenheter då den tar hela människans upplevelse av livet i beaktande.

60 min – 595 kr

Boka tid


Reiki – healing och djupavslappning
Reiki är en healingteknik för stressreducering och avslappning som också gynnar läkningsprocesserna i kroppen och stärker upp immunförsvaret. Reiki kommer ifrån Japan och betyder "Rei" (högre visdom eller andligt medvetande) och "ki" (Chi, alltså livsenergi). Under behandlingen vilar du fullt påklädd på en massagebänk, gärna med en tunn filt över dig och behandlaren håller händerna i olika "reiki" positioner på kroppen.

45 min – 450 kr

Boka tid

Privat yogalektion
Yoga med en egen yogalärare. När du bokar privat yogalektion anpassas lektionen till dina behov och vi kan arbeta med det område som du behöver bäst. Du har även möjlighet att ställa frågor under resans gång på ett sätt som inte är möjligt i en ordinarie yogaklass. Kanske har du ett specifikt område du vill arbeta med såsom rygg och nacke, sömnstörningar, högt blodtryck etc. eller så vill du bara yoga enskilt.

60 min – 495 kr

Boka tid

Yogaterapeutisk konsultation
Om du har någonting du behöver komma tillrätta med när det gäller dig själv och din hälsa kan du boka in en enskild yogaterapeutisk konsultation. Vi tittar då på de underliggande energimässiga obalanserna bakom, grundorsakerna till ditt problem och du får lära dig specifik yoga och meditation för att återskapa energibalans igen.

Första konsultationen tar 90-120 min - 895 kr, återbesök 60 min – 595 kr.

Boka tid

Livscoach
Samtalen med en livscoach hjälper dig att klargöra vad som pågår i ditt liv, att göra dig medveten. Resultaten kommer som bonus när du vet vad du egentligen vill. Du får hjälp att formulera vad du vill med ditt liv och hur du vill tillbringa din tid här på jorden. Genom vår coaching inser du att det bara är du och dina tankar som hindrar dig från att leva som du vill. Jag är din partner som kommer med nya perspektiv och ger dig konkreta verktyg att arbeta med.

Priset för en månads coaching är 1 900 kronor. Det vanligaste upplägget är tre bokade samtal i månaden och däremellan tillgång till kortare samtal per telefon och obegränsad mejlkontakt. Coachingsamtalen genomförs via telefon eller personliga möten.
Livscoaching är långsiktig och är för dig som snarare vill förändra ditt liv än att hitta en lösning på ett problem. Du avgör själv när du fått ut det som du vill av vår coaching och hur lång tid du vill förbinda dig. Rekommenderad tid är tre till sex månader eller längre.

Boka tid